TBV
Explicació general dels treballs que trobareu a continuació.
Tema: Representacio de l'entorn natural i urba i la seva relacio amb la figura humana.
Aquesta unitat didàctica està centrada en la representació i l'expressió del paisatge (entès des d'una visió molt àmplia: interior, exterior, natural, rural, urbà, arquitectònic, imaginari, fantàstic, surrealista, impossible) on hi apareix la figura humana (i tots els elements practicats fins ara), i on el pas del temps, la fugacitat del temps i l'empremta que hi deixa en aquest paisatge viu, n'és un factor important. Començarem reflexionant sobre el concepte de paisatge obert, l'inici del paisatge com a gènere en la representació graficoplàstica, i en conceptes com els indicadors de profunditat, la perspectiva cònica, el color i els efectes atmosfèrics.
Habitació de post guerra:
Aquesta activitat és un exercici de Selectivitat que vam dur a terme en classe en un termini de dues hores, en la qual havíem de fer dos esbossos i un text explicatiu a més a més del dibuix final. L'enunciat ens deia: observeu atentament la fotografia de Paolo Ventura, en què es mostra la reconstrucció, per mitjà d'una maqueta, d'una habitació destruïda durant la Segona Guerra Mundial. Dibuixeu l'interior d'una habitació on apareguin tres dels elements de la imatge C i, com a mínim, una figura humana. Tingueu cura de no copiar-los directament i de mantenir una bona relació entre fons i figura.
Realment, en veure el meu dibuix es veu descaradament el que falla, la figura humana, segueixo arrossegant aquest problema i aquí es distingeix molt bé que la proporció entre la butaca i la figura humana és simplement impossible. L'única manera de millorar aquest problema és dibuixant molta més figura, pel que fa la resta de l'espai està prou ben resolta la llum i està més o menys ben definida.
Explicació: Fotografia donada per l'enunciat
Tècnica: Fotografia d'una maqueta
Entrega: 20/04/2016
Explicació: Dibuix final
Mida: 50x70cm
Tècnica: bolígraf, grafit i carbonet
Entrega: 20/04/2016
Arbre:
Aquesta activitat és de Selectivitat i ens demanava d'imaginar-nos a un metre d'un arbre i de dibuixar la vista que tindríem d'ell a aquesta distància. Vam tenir dues hores per a fer dos esbossos i el dibuix definitiu, en el meu cas em vaig fixar en l'arbre que ens donaven en una fotografia per a seguir sobre aquest model i imaginar-me a un metre d'aquell. El problema en veure el resultat és la monotonia en el tractament de les branques i que passa amb el fons del dibuix, que ha de passar més enllà. Per millorar això s'ha de saber explicar en els esbossos perquè si no et surt allí en el 50x70 serà pitjor i t'enfrontaràs a més problemes desconeguts.
Explicació: Dibuix final
Mida: 50x70cm
Tècnica: grafit, llapis, carbonet i retolador negre
Entrega: 27/04/2016
Selecció paisatges:
Aquest trimestre com treballàvem el paisatge natural havíem de començar per tenir uns referents del natural, per això vam anar tres dimarts al carrer a dibuixar el nostre entorn urbà amb natura. En total van ser quatre hores en les quals vam fer dibuixos amb la tècnica que volíem, en el meu cas el bolígraf i l'aquarel·la sobre làmines de petits formats. Al final d'aquestes hores de dibuix vam haver d'entregar a la professora un recull de tres dibuixos perquè ens pugui avaluar i són aquests els que avui us deixo aquí a sota. Sincerament els problemes van ser en el moment de calcular d'on fins a on aniria el meu dibuix, també la manera de donar expressivitat entre els diferents termes del dibuix i la manera de millorar aquests punts seria de treballar diferentment els diferents termes per no tenir aquesta monotonia que provoquen.
Explicació: Fotografia real del espai
Tècnica: Fotografia
Entrega:03/05/2016
Explicació: Dibuix de l'espai d'un carrer i l'ajuntament
Mida: DIN A5
Tècnica: aquarel.la
Entrega:03/05/2016
Explicació: Fotografia real del espai
Tècnica: Fotografia
Entrega:03/05/2016
Explicació: Dibuix del parc amb edicifis
Mida: DIN A5
Tècnica: bolígraf
Entrega:03/05/2016
Còniques aula de un punt i dos punts de fuga:
Per a començar a familiaritzar-nos amb les còniques vam dibuixar un lloc que tenim més que vist que es la nostra aula de dibuix del institut. El requisit era de fer una còniques central o de un punt de fuga i una altra de obliqua o de dos punts de fuga. Podíem escollir la part de la classe que volíem plasmar en la nostra làmina. Per a realitzar aquestes dues còniques vam tenir dues classes de dues hores, en les quals havíem de fer directament la cònica cosa que canviava de lo normal, per a no fer els esbossos. Hi ha carament una gran diferencia entre els dos dibuixos, el primer que vaig fer va ser el d’un punt de fuga on vaig intentar l’aquarel.la ja que l’havia utilitzada per el meu projecte de figura humana, però al final no vaig poder acabar el dibuix vaig tardar moltíssim en fer el dibuix a llapis i realment tenia que haver començat directament amb l’aquarel·la. Dóna un resultat inacabat amb molt poca expressivitat per no dir cap. Es un dibuix molt fluix, però en canvi el de dos punts de fuga es totalment el contrari. Va ser la primera vegada que vaig intentar treballar el bolígraf amb aigua i realment va sortir millor del que em pensava. I clarament es molt més expressiu que el primer, destaquen més els objectes i el blanc del fons. Encara que va ser complicat arribar a aquest resultat, segurament per ser el meu primer intent. Els meus principals obstacles van ser saber on posar les zones més fosques i no deixar ratlles de bolígraf i també on ficar les taules sense que semblin en l’aire.
Explicació: fotografia de la classe
Tècnica: Fotografia
Entrega: 06/04/2016
Explicació: Dibuix definitiu
Mida: 50x70cm
Tècnica: Aquarel.la
Entrega: 06/04/2016
Explicació: Fotografia de la classe
Tècnica: bolígraf
Entrega: 13/04/2016
Explicació: dibuix definitiu
Mida: 50x70cm
Tècnica: bolígraf
Entrega: 13/04/2016
Llibreta artista
Aquest trimestre per treballar el tema de la representació del natural amb la figura humana en la nostra llibreta d'artista, havíem de dibuixar uns entorns urbans amb natura on s'integri la figura humana com a terme escala, de manera interpretativa. Per a treballar la nostra llibreta teníem tots el mes d'abril i el principi del de maig. He decidit agafar una pàgina web que ens va deixar la professora en el moodle de dibuix artístic i sobre una làmina DIN A4 agafar alguns i dibuixar-los i després enganxar el full en la llibreta. Realment no són paisatges interpretats però més bé paisatges descriptius, així que realment seria el punt negatiu per no seguir la demanda. Els punts a millorar seria la graficoplàstica en el sentit del tractament lumínic inexistent en les meves propostes.
Explicació: dibuix d'una casa amb terrasa i plantes
Mida: 21x13,5cm
Tècnica: llapis i bolígraf
Entrega: 03/05/2016
Explicació: Conjunt de cases amb escales
Mida: 21x13,5cm
Tècnica: llapis i bolígraf
Entrega: 03/05/2016
Explicació general dels treballs que trobareu a continuació.
Tema: representació de la figura humana
Durant aquest trimestre treballarem la figura humana i la seva representació des de tots els punts de vista.
Reflexionarem sobre el concepte de bellesa, cànon, mòdul o moda que ha imperat en cada època i com aquest concepte ha evolucionat i ha influït en la forma de representar el cos humà al llarg de la història de l'art.
Treballarem conceptes d'anatomia artística que ens ajudaran alhora de dibuixar del natural parts de la figura humana i el cos sencer a partir de l'observació directa d'un/a model a classe. Practicarem el dibuix del moviment i ens endinsarem en l'àmbit de la interpretació i l'expressió subjectiva a partir de les formes de la figura humana.
Projecte de figura humana
Aquest treball és el nostre projecte individual i personal sobre la figura humana interpretada. Hem de fer un dibuix a la mida que nosaltres escollim amb la tècnica més adient a cadascun. S’ha de treballar durant l’horari lectiu de l’assignatura de dibuix artístic i acabar-se a casa durant la setmana santa. Els condicionants inicials són de fer un dibuix que treballi la figura humana, pot ser solament una figura o una composició de diverses, poden intervenir altres components però el principal a de ser la figura humana. Ha de ser interpretada i partir d’un referent.
Vam tindre unes 4 hores a classe per a treballar-lo més les vacances de Setmana Santa per acabar-lo.
Les meves dificultats van ser a la hora de trobar un referent coherent que no sigui infantil, vaig arribar a trobar solució al buscar referents. També va ser un repte treballar la tècnica de manera coherent i crear un efecte de profunditat.
Explicació: Dibuix definitiu del meu projecte
Mida: 50x70cm
Tècnica: Aquarel.la
Entrega:29/03/16
Llibreta artista de figura humana interpretada
Despres d'haver estat fent figura humana descriptiva durant un mes, per acabar el trimestre de figura humana en la nostra llibreta haviem de dibuixar pero de manera interpretada, aixi que aqui us deixo dues de les intervencion dque vaig fer en la meva llibreta d'artista.
L'intervencio de l'esquera és un esbos previ del projecte que volia dur a terme, encarra que despres el veureu en una altra entrada i veureu que es totalment diferent, peraue vaig canvia d'idea. Son unes siluetes pintades cadascunes d'un color diferent sobre un fons pintat a l'aquarel.la.
La segona intervencio és una prova de selectivitat que vaig buscar en la pagina oficial, vaig fer un plantejament on demanen de ficar dues fuiigures en moviment en un pac, el qual es un quadre d'un pintor que ja ens donen com a requisit a incloure en el dibuix final.
Aquesta llibreta es va fent a casa en el nostre temps lliure i es va lliurant cada tres setmanes a la profesora.
Prodria millorar la graficoplastica i ara vist des d'un altre punt de vista la primera proposta es massa pobre.
Explicació: Un dibuix peparatori que vaig fer de la meva primera idea per a projecte de figura humana
Mida: 21x13,5cm (llibreta)
Tècnica: Aquarel.la i colage
Entrega:08/03/16
Explicació: Plantejament d'una prova de selectivitat
Mida: 21x13,5cm (llibreta)
Tècnica: llapis
Entrega:08/03/16
Acticitat de selectivitat: esport ciutat
Explicació: Lamina definitiva de l'activitat
Mida: 50x70cm
Tècnica: Carbonet i grafit
Entrega:17/02/16
Postures amb el model de forma expresiva
Per acabar el nostre trimestre de figura humana vam tindre dues seccions més, cadascuna de dues hores amb els models. Un dimecres va vindre el model femeni i l'altre el masculi. En aquestes dues hores vam començar fent poses de 20 minuts i poc a poc més curtes de 15, 10, 5, 3 i 1 minut. I l'ultim cuart d'hora van ser moviment continu pero poc a poc.
Es podia fer amb tècnica seca o aquosa pero vaig decirdir fer-ho amb tinta xina. Vaig utilitzar tres tons diferents més el blanc del paper; primer una aigua bruta on vaig posar-hi tres gotes de tinta; després una aigua molt més negra i la tinta en si estreta del pot.
Va ser una manera molt bona de expresar el que veiem de manera menys exacta que el dibuix d'anatomia que vam fer durant dos mesos. En veritat ver sorgir més senzill del que em pensava encarra que tinc dificuktats en deixar respitar el paper. Faig massa linies i moltes parts grises.
Explicació: aquesta vegada està fet amb el model masculi i la postura d'un temps de 20 minuts.
Mida: A4 de vegades més ample o més llarg
Tècnica: Tinta xina
Entrega:16/02/16
Explicació: aquesta vegada està fet amb el model femeni i un temps de 3 minuts.
Mida: A4 de vegades més ample o més llarg
Tècnica: Tinta xina
Entrega:16/02/16
Explicació: representació del model masculi i un temps de 10 minuts.
Mida: A4 de vegades més ample o més llarg
Tècnica: Tinta xina
Entrega:16/02/16
Explicació: el model masculi amb una postura que va durar 2 minuts.
Mida: A4 de vegades més ample o més llarg
Tècnica: Tinta xina
Entrega:16/02/16
Projecte del MAMT
He agafat aquestes dues obres perquè primer havíem de pensar que es veuria al reves de la obra original i després perquè les dues estan en posicions forçades i transmeten força interna. La meva reinterpretació de aquestes dues obres parla de la vida i dels esforços que se han de fer per arribar on tu vols i preservar la teva manera de ser. Es pot entendre com una persona que tira de les seves arrels per preservar-les però a d’alt tenim als detractors que tenim en el nostre camí representat per a una persona perquè en aquesta societat mai sabem si la gent que ens envolta vol el nostre bé o no. Però aquesta persona en realitat si necessita ajuda en el seu camí la única cosa que sempre tindrà amb ella i la seguirà sempre vagi on vagi és la seva ombra.
Mida: 15x23
Tècnica: Tinta xina
Entrega:12/01/16
LLibreta d'artista segon trimestre
Cada trimestre treballem un tema diferent que fora de l'institut em de seguir treballant i per això tenim la llibreta d'artista. Per a aprendre les diferents parts del cos humà i els ossos més importants dibuixem alguns dibuixos d'un dossier que vam pactar amb la professora prèviament. La dificultat que vaig tenir va ser dibuixar el cos tenint en compte cada os.
Mida: 15x23
Tècnica: porta mina
Entrega:11/01/16
Mida: 15x23
Tècnica: porta mina
Entrega:11/01/16
Postures projectades
Des del mes de Desembre vam començar a dibuixar postures projectades a la pissarra cada dimarts i dimecres; són poses llargues de 45 minuts on posem en practica el que em après d'anatomia quan dibuixàvem a la llibreta d'artista. En un principi va costar-me moltíssim però com tot amb molta pràctica s'aprèn.
Mida: 50x70
Tècnica: Carbonet
Entrega:13/01/16
Mida: 50x70
Tècnica: Carbonet
Entrega:16/12/15
Posture amb models
Des del dimecres 20 hem començat a fer postures amb models, aquest dia i el 27 hem fet postures llargues de 45 minuts, dues cada dia. Canvia molt de les postures projectades a la pissarra que fèiem abans perquè en aquest cas tens a una persona real al davant teu que necessita moure. Realment em va sortir millor del que pensava en un principi, veig una molt bona millora des que vaig començar els meus primers dibuixos.
Mida: 50x70
Tècnica: Carbonet
Entrega:20/01/16
Mida: 50x70
Tècnica: Carbonet
Entrega: 20/01/16
Explicació general dels treballs que trobareu a continuació.
Tema: representació d'objectes i de formes naturals.
En aquesta unitat didàctica repassarem els conceptes i procediments del llenguatge plàstic estudiats i practicats el curs anterior, i ho ampliarem amb el dibuix d'objectes, volums i formes naturals, prenent de referència l'entorn quotidià i exemples de la història de l'art.
Reflexionarem sobre el sobre el concepte d'art i estudiarem aspectes de la història de l'art en relació a la representació d'objectes i de formes naturals, que ens permetran analitzar, comentar i comparar imatges lligades a aquesta temàtica.
Treballarem el dibuix descriptiu i naturalista a partir de l'observació natural, i el dibuix científic. Practicarem la interpretació i l'expressió subjectiva a través d'aquests elements.
Projecte de síntesi galleda, aigua i reflex.
El projecte consistia a dibuixar un bodegó en un espai interior en què intervinguin exclusivament la representació visual d’aquests tres elements: galleda, aigua i reflex, de manera que el resultat sigui versemblant i poètic. El temps de realització de l'activitat va ser de dues hores. Les dificultats que vaig tenir va ser a l'hora de ficar la llum de la finestra de l'esquerra i representar l'aigua que surt de la galleda tombada en el terra.
Mida: 50x70
Tècnica: Carbonet i grafit
Entrega 17/11/15
Projectes de síntesi del pom de porta
Va ser un dels tres projectes de síntesi que fem en el primer trimestre en el qual treballem la representació d'objectes i les formes naturals. Consistia a observar la fotografia de Sebastià Milito Pom de porta, 1970.
I imaginar com seria l’objecte fotografiat si la llum hi arribés des de la dreta i dibuixar- el en aquesta suposada circumstància, tot ampliant la grandària de la fotografia.
Utilitzant una escala acromàtica de grisos i procurant que aquesta ampliació tingui un resultat realista.
Ocupar la resta del paper per fer visible com podria ser una possible continuïtat de l’objecte, però ara sense pretendre un resultat realista, sinó cercant un efecte evocador. El temps de realització de l'activitat va ser de dues hores. Les dificultats que vaig tindre van ser en donar aquesta sensació de clar-obscur. També un problema del resultat és que no vaig ampliar el pom de porta i al contrari esta en el fons.
és una fotografia del pom de porta que fa falta introduir en el meu dibuix final.
Mida: 50x70
Tècnica: Carbonet i grafit
Entrega:10/11/15
Explicacio: El dibuix final que representa un passadís amb una porta al final. Al primer terme es veu unes escales, a dalt l'esquerra hi ha un raspall i a la dreta una finestra per on entra tota la llum de l'escena.
Pràctica de dibuix científic i botànic
Dibuix científic d'una planta en aquest cas un Kalanchoe. El temps de realització de l'activitat va ser de tres hores utilitzant com a tècnica el porta mina. Les dificultats que vaig tenir a l'hora de fer el dibuix va ser donar la sensació de volum amb les ombres i saber quines parts havien de ser més fosques que altres.
Mida: A3
Tècnica: porta mina
Entrega:11/11/15
Explicació: aquesta és la planta original en la qual ens besàvem per a dibuixar.
Mida: A3
Tècnica: porta mina
Entrega: 11/11/15
Explicació: El dibuix final de la planta fet de manera científica, que vol dir de la manera més realista.
Composició del natural. Fruites i gerro
Vam portar fruites a classe i per grups de quatre amb un mateix escenari vam crear una composició que vam haver de representar de manera descriptiva. Pintar-ho amb llapis aquarel·les i finalment passar-hi una mica d'aigua.
Mida: A3
Tècnica: Llapis aquarel·laves
Entrega: 20-10-15
Exercici de selectivitat dels quatres graons
Aquest trimestre treballem dibuix del natural amb la finalitat de saber dibuix de memòria. En classe vam fer un exercici de selectivitat on s'havia de dibuixar quatre graons i al damunt d'aquests posar-hi una esfera, un cub, un cilindre i un con. Havíem de fer el tractament lumínic del dibuix i havia de ser en vertical.
Mida: 50x70cm
Tècnica: carbonet
Entrega: 07/10/15
Llibreta artista del mes d'Octubre
Durant el mes d'octubre en la llibreta d'artista per a practicar el tema que treballem aquest trimestre del dibuix del natural, del qual dibuixem fruites i objectes de manera descriptiva.
Mida: 15x23cm
Tècnica: llapis de colors
Entrega: 26-10-15
Mida: 15x23cm
Tècnica: llapis de colors
Entrega: 26-10-15
Sobre una taula vam muntar un escenari constituït de cubs, posats uns al d'amunt d'altres. Havíem de dibuixar-los de forma descriptiva i fer el tractament lumínic amb trames.
Mida: 50x70 cm
Tècnica: carbonet
Entrega: 03/03/2015
Dibuix de bodegó amb carbonet, sanguina i sèpia també arribar a fer les ombres dels volums.
Mida: 50x70 cm
Tècnica: Sepia
Dia: 24/02/2015
Mida: 50x70 cm
Tècnica: sangina
Dia: 17/01/2015
Mida: 50x70 cm
Tècnica: carbonet
Dia: 27/01/2015
Mida: 50x70 cm
Tècnica: carbonet
Dia: 13/01/2015
Exercici de l'examen de dibuix artístic del primer trimestre va ser de dibuixar amb llapis de colors un peix que van escollir cadascú a classe i representar-lo amb molta realitat.
Mida: A3
Tècnica: Llapis de colors
Entrega: 28/11/2014
Dibuix amb llapis de color d'una ceba, el més semblant a la realitat.
Mida: A3
Tècnica: Llapis de colors
Entrega: 21/11/2014
A classe després d'haver après la tècnica del pastel i el que era el collage van fer un exercici d'autoretrat. Ens miràvem en un raspall i anàvem dibuixant-nos al paper.
Mida: A3
Tècnica: Pastels i Collage
Entrega: 13/11/2014
Vam aprendre a fer platejats dibuixant una forquilla i la seva ombra.
Mida: 28x19 cm
Tècnica: Aquarel.la
Entrega: 10/11/2014
L'exercici consistia a dibuixar tres flors que havíem elegit, amb tres diferents tècniques, el més semblant possible a la realitat.
Mida: 46x32 cm
Tècnica: Aquarel.la
Entrega: 03/11/2014
Mida: 35x24 cm
Tècnica: Pastels soft
Dia: 03/11/2014
Mida: 46x33 cm
Tècnica: Llapis de colors
Dia: 03/11/2014
Vam aprendre a utilitzar els retoladors dibuixant una fruita, en aquest cas vaig fer una poma.
Mida: DIN-A4 29,5x21 cm
Tècnica: Els retoladors
Dia:03/11/2014
Per a aprendre a utilitzar els llapis de colors vam dibuixar una petxina el més realista possible.
Mida: 46x33 cm
Tècnica: Llapis de colors
Dia: 23/10/2014