top of page

Explicació general dels treballs que trobareu a continuació.

 

Tema: El tercer tema està dedicat a l'entorn i al disseny en l'espai: espais habitables, espais interiors, espais exteriors i disseny d'arquitectura efímera, aparadorisme, muntatges expositius...

Barrana:

 

Aquesta activitat és de Selectivitat i ens deia: les següents imatges es mostra un banc per asseure's que fa de mirador a la part més alta d'un poble de muntanya (mides del mirador de planta quadrada = 8 metres de costat). Tal com es pot apreciar, l'absència de barana converteix aquest mirador en un espai de perill evident, sobretot per als nens petits. Resoleu el problema amb una barana que estèticament sigui coherent amb l'entorn. La meva proposta consisteix a posar un vidre de plexiglàs contra el banc per no tapar la vista que es pot tenir des d'aquest punt i al damunt d'aquest ficar un cilindre de fusta en posició horitzontal que quedi inserta a la meitat en el vidre per poder recolzar-se. Per a realitzar aquesta activitat amb esbossos i perspectives més plànols acotats vam tenir dues hores i al final d'aquestes s'entregava aquesta. Vaig arribar a acabar tot en el temps donat i estic prou contenta del resultat amb la graficoplàstica i la sensació de volum.

Explicació: Làmina definitiva de la barrana
Mida: DIN A3
Tècnica: llapis de color  
Entrega: 22/04/2016

Anàlisi d'un parc:


Aquesta activitat consistia a fer una anàlisi d'un lloc que nosaltres coneixem bé, en aquest cas la plaça de la pau de Salou. L'activitat ens deia: Documenteu i analitzeu un espai públic que vosaltres mateixos podeu triar, un tros de carrer, una plaça, una cruïlla, un passeig... Fixeu-vos com és l'espai i com ha estat organitzat. Fixeu-vos amb l'organització horitzontal i vertical dels elements que s'hi han ubicat. Observeu com són els elements que configuren la superfície (voreres, parterres, zones de circulació...). Observeu els elements del mobiliari urbà, la seva ubicació i les seves característiques. Relacioneu tots aquests elements amb l'activitat que es produeix en aquest espai. Observeu tots els elements que s'han esmentat tot prenent notes i fotografiant els aspectes que us semblin més significatius, que puguin servir per a il·lustrar l'anàlisi que posteriorment fareu. També podeu fer dibuixos i un croquis de la planta de l'espai més o menys proporcionada on figurin els elements més importants. Anoteu també què succeeix en aquest espai, quines són les activitats que s'hi desenvolupen. Per a realitzar aquesta activitat vam tenir un total de cincs hores de classe, en les quals ens en anàvem al lloc per fer fotografies i començar els croquis. Vaig decidir anar del més general a alguna cosa més concreta, així que primer vaig realitzar una explicació del lloc, la planta general amb les diferents zones que podíem trobar en la plaça. Després el mobiliari urbà que hi ha, la platea del mitj i la zona infantil. Sincerament no vaig trobar cap dificultat a l'hora de fer, però en el resultat final es veuen coses que es poden millorar com els marges en les làmines que haurien de ser més grans i també el tractament de l'expressivitat i el tractament lumínic per a donar sensació de volum.

Explicació: Dibuix de la planta
Mida: DIN A4
Tècnica: porta mina, llapis de color 
Entrega:06/05/2016

Explicació: Fotografia del banc vist de darrere.
Tècnica: Fotografia
Entrega:06/05/2016

Explicació: Fotografia d'una llum.
Tècnica: Fotografia
Entrega:06/05/2016

Explicació: Dibuix del mobiliari urbà.
Mida: DIN A4
Tècnica: porta mina, llapis de color 
Entrega:06/05/2016

Explicació: Fotografia d'una brossa.
Tècnica: Fotografia
Entrega:06/05/2016

Explicació: Fotografia de la Platea.
Tècnica: Fotografia
Entrega:06/05/2016

Explicació: Fotografia de la caseta.
Tècnica: Fotografia
Entrega:06/05/2016

Explicació: Dibuix del mobiliari urbà.
Mida: DIN A4
Tècnica: porta mina, llapis de color 
Entrega:06/05/2016

Explicació: Fotografia del banc 
Tècnica: Fotografia
Entrega:06/05/2016

Explicació: Dibuix de la Platea.
Mida: DIN A4
Tècnica: porta mina, llapis de color 
Entrega:06/05/2016

Explicació: Dibuix de la zona infantil.
Mida: DIN A4
Tècnica: porta mina, llapis de color 
Entrega:06/05/2016

Explicació: Fotografia del tobogant.
Tècnica: Fotografia
Entrega:06/05/2016

Maqueta d'un ONG:

 

Aquesta activitat va ser de Selectivitat quan aquesta durava tres hores però com Ã©s diferent i divertida es va decidir de fer. L'enunciat deia: Dissenyeu un estand destinat a una certa ONG amb finalitat genèrica (no cal justificar una finalitat concreta). L'exercici es resoldrà d'acord amb les condicions següents: Parcel·la de 4 x 6 m, cantonada, amb divisòries respecte a les parcel·les veïnes fins a una altura de 2,5 m aproximadament, sense l'obligació que els acabats siguin necessàriament horitzontals. -L'exercici es realitzarà a escala 1/20 (5 cm = 1 m), obligadament a través de maqueta, i s'ha d'emprar cartró-ploma, cartolina i/o paper gruixut. El disseny de l'espai es demana a nivell d'esbós volumètric. N'hi haurà prou d'enganxar els diversos elements amb boletes de blue-tack. Ara bé, els elements s'entén que són autoportants; és a dir, que la seva estabilitat no ha d'estar basada en el blue-tack, sinó en la seva pròpia estructura. Equipament funcional mínim, consistent en un aparador per a dues persones destinades a atendre els visitants; es poden proposar altres volums, funcionals o no: expositors, marquesines, peanyes per a fullets, prestatges, volums lliures, suports senyalitzadors... L'estand se suposa globalment sense sostre. Per a dur a terme aquesta activitat vam tenir unes cincs hores de classes i també la possibilitat de dur la a casa per acabar-la i finalment entregar-la amb una làmina on es veia la planta a escala 1:20 i l'esbossos i vistes necessàries. Per a muntar la maqueta vaig tenir dificultats en fer aguantar les parets i les figures humanes. Si no la resta va ser prou fàcil de fer, ja que no Ã©s la primera maqueta que faig.

Explicació: Fotografia de la maqueta
Mida: a escala 1:20
Tècnica: cartró ploma, cartró, paper 
Entrega: 22/04/2016

Explicació: Làmina definita de la planta  escala
Mida: DIN A3
Tècnica: porta mina i retolador negre
Entrega: 22/04/2016

Disseny d'una planta d'oficina

Una empresa dedicada al disseny de postals comercials lloga un despatx. La ample per 6 m de llarg, segons el plànol de la imatge  sabent que hi treballaran quatre persones que es dedicaran a Directora: rebre els clients al seu despatx i organitzar les campanyes. Secretari: atendre el telèfon, obrir la porta a les visites i arxivar la comptabilitat. il·lustradora: realitzar la seva feina a l'ordinador i a la taula. consultes entre ells per treballar conjuntament. Es demana que delimiteu la zona de treball de cadascun dels integrants de les superfícies de treball i les possibles divisions. 

Per a dur a terme aquesta làmina vam tindre una classe de dues hores de disseny per a fer dos esbossos, el text i la làmina final. Serà la ultima làmina de dibuix de planta, a partir d'ara treballarem vistes amb punts de fuga. Realment com no era la primera làmina que vam fer amb escales, no vaig tindre cap problemes a la resolució del exercici, encara que faltaria pintar les parets mestres i els envans.

Explicació:  Làmina definitiva de la planta de l'oficina

Mida: DIN-A3

Tècnica: porta mina

Entrega:01/04/16

Disseny de la planta d'un habitatge

En una planta amb la mateixa forma, amb la mateixa superfície perimetral i amb la mateixa ubicació de la porta d'entrada, feu la distribució pertinent amb parets mitgeres, definiu les portes de les habitacions i les obertures exteriors. A mesura que feu aquestes divisions penseu amb les mesures de cada habitació segona la funció que li adjudiqueu, el mobiliari que hagi de contenir i la circulació. L'allotjament ha de ser per a una unitat familiar de tres persones: una parella i la seva filla. En aquesta superfície hi heu d'ubicar dues habitacions, un menjador, una cuina i un bany complert. Un cop tingueu fet el croquis amb les pertinents mesures acotades. Realitzeu la planta a escala 1:50. Situeu-hi el mobiliari i si cal les característiques paviment.

Per fer aquesta activitat vam tindre totes les vacances de setmana santa i sabia d'entregar aquest dia a classe. Vam fer aquesta activitat per a poder ficar en practica la teoria sobre les escales en disseny, al principi va ser una mica complicat d'entendre com es calculava però desprès sempre es el mateix càlcul així que no vaig tindre dificultats a arribar a fer la làmina. 

Explicació:  Làmina definitiva d'un habitatge

Mida: DIN-A3

Tècnica: porta mina i llapis negre

Entrega:01/04/16

Interiors inventats inicial

Consistia en unes lamines inicials per a aprendre els fonaments de la cònica de un i dos punts de fuga, es podia elegir el que volíem dibuixar, així que el primer dibuix es una sala d'estar a on hi ha un sofà amb una taula dos mobles amb calaixos; tres miralls i uns quants objectes decoratius. Es pot veure una altra sala al fons a l'esquerra, oberta sobre la sala d'estar i finalment a la dreta un passadís.

La segona làmina es una cuina que dona sobre una altra sala, vaig jugar amb els colors d'un quadre de Mondrian que vam estudiar a classe un dia abans de dibuixar aquesta lamina. S'observa una cuina americana amb una taula i una cadira, un frigorífic, una pica, un forn i uns quants armaris. També hi ha un moble contra la parets del fons, el terra reflecteix els colors dels mobles.

Per a fer aquestes dues lamines vam tindre quatre hores de classe dividides en dues de dues hores a disseny, més uns dies a casa per finalment entregar-les el divendres 18.

Les meves dificultats superades van ser en la primera lamina fer les escales a mida normal, calcular les rajoles del terra per a fer desprès el parquet i la graficoplastica sempre millorable. En la segona lamina les dificultats van ser a l'hora de fer la taula del Mitjà i sobretot la cadira, desprès la resta no va arribar a ser dificultats.

Explicació:  Làmina definitiva d'un salo amb un punt de fuga

Mida: DIN-A3

Tècnica: llapis aquarelables

Entrega:18/03/16

Explicació:  Làmina definitiva d'una cuina amb dos punts de fuga

Mida: DIN-A3

Tècnica: llapis aquarelables

Entrega:18/03/16

Explicació general dels treballs que trobareu a continuació.

 

Tema: disseny d'objecte i d'indumentària

Aquest tema s'inicia amb aspectes que encara afecten al disseny bidimensional però que ja es mouen cap a la tridimensió i el volum, com és el packaging, després es treballa el disseny en 3 dimensions a través de diferents propostes, i al final s'acaba la unitat treballant aspectes del disseny de la indumentària: disseny d'estampats tèxtils i disseny de roba.

Disseny de tres vestits a l'estil Miyake

 

Primer de tot Miyake per qui no ho sapigui es un gran dissenyador de moda asiatic conegut arreu el mon per el seu vestit molt formalistes. Aquesta activitat reaitzada un divendres durant les dues hores de clases de disseny, Ã©s una activitat de selectivitat que ens demanava:analitzeu i escriviu els criteris de volum i color dels vestits inflables del conegut dissenyador Issey Miyake. Seguint criteris similars, realitzeu la proposta de tres models diferents explicant amb detall els criteris que heu seguit i l’estructura i els materials de cadascuna de les propostes.

La meva proposta consta d'un primer vestit negre que té una maniga llaga i un coll llarg. La maniga esquerra es tallada a partir del coll fins a les costelles, a partir d'alli forma un V cap al maluc on hi ha una tella rectangular que el tapa fins a les caderes on trobem dos cons que sobresurten de cada costat del vestit. Seguidament la falda apretada va baixant fins baix del genoll on trobem una circumferencia que fa tot el contorn del vestit, cosit a un fil ferro. 

El segon vestit és un kimono que covreix solaent les espatlles i els ombros va baixant en forma de V a la cintura esta tancat amb una cinta de tela més fosca. A partir d'alli cau una falda amb una obertura en la cuixa dreta, que va de la cadera fins que s'acabi el vestiti a la altura del genoll. La falda esta feta de manera que sagafi la tela amn les mans gracies a uns orificis per pasar les mans.

I finament el trecer vestit té corset en fora de cor que tapa els pits, agafat i mentingut per una tela en for de A que agafa el coll. Per a baix es un pantalo molt ample amb unes butxaques, el pantalo arriba fins baix del genoll.

Lzes meves dificultats en aquesta làmina va ser la graficoplastica final i la temporitzacio.

Làmina definitiva dels vestits

Mida: A3

Tècnica: llapis de colors

Entrega:12/02/16

Disseny d'un estampat tèxtil infantil utilitzant el rapport

 

Aquesta activitat que vam fer a classe en un termini de dues hores, és una prova de selectivitat de la qual l'enunci demanava: dissenyeu un estampat per a roba infantil, fent servir un raport per a l’estampació de les peces de tela. Presenteu en mida DIN A6 els passos que representin la idea, el raport i el mòdul final.

La meva idfea per al disseny del estampat va ser partint de la base del que s'apren o s'intenta fer aprendre als nens d'aquesta edat independement del seu sexe. I vaig arribar a la conclusio dels colors, els numeros i les formes. 

Per a qui no s'apigui que és el rapport es un manera de fabricar un motiu sense que es vegi la separacio o el final de cada motiu una vegada estampat. Primer es fa el motiu normalment en unaz fulla, despres es dibideix en quatre parts iguals. S'ha de gfirar de manera que les puntes de la fulla acabin en el centre de la fulla una vegada girat. Despres sa de redissenyar els motius que s'han tallat o borrar alguns que no s'adequin bé, que en el meu dibux son les parts afegides en vermell. Després es tornar a calcar i finalent s'obté el disseny final.

Va ser una activitat molt divertida de fer i la primera que vaig acabar abans de temps.

Làmina definitiva del estampat infantil

Mida: A3

Tècnica: llapis de colors

Entrega:05/02/16

Disseny d'un petjapapers

 

Va ser una activitat de selectivitat que vam fer un duvendres a classe en un termini de dues hores. Primer començem amb una pluja de idees, les variacions d'una i d'aquestes agafem la definitiva; la expliquem amb un text i passem a la realitsacio de la làmina. L'enunci diu: esbosseu el disseny d’un petjapapers. El podeu plantejar produït en qualsevol material i qualsevol implicació tecnològica destinada a realitzar l’objecte en qüestió.

La meva proposta te una forma de piràmide triangular amb un rombe al damunt; perquè es pugui agafar sense cap molestia totes les arrestes estan arrodonides, com la punxa del damunt. El material emprat que vaig decidir va ser el bronze per ser un aliatge i auque al hora de construir la estructura es més simple fondre la massa sent un aliatge.Les cioses que podria millorar serien la forma massa alta i no bastant ample de la meva estructura i també la graficoplastica.

Làmina definitiva del petjapapers

Mida: A3

Tècnica:llapis de colors

Entrega:29/01/16

Capses

 

Per a ficar en pràctica tot l'ho après del tema de packaging vam tindre tot el nadal per a trobar plantilles i fabricar dues capses que no necessitin pegament amb un tancament per pestanyes. L'activitat va ser molt lúdica i realment entretinguda així que no comportar cap dubte ni problemes.

Mida: A3

Tècnica: plecs i talls

Entrega:08/01/16

Mida: A3

Tècnica: plecs i talls

Entrega:08/01/16

Làmina d'un perfum

En aquest lamina havíem de fer els plànols alçat, plant i perfil acotats d'una botella de perfum qualsevol i també una perspectiva seva. Realment no vaig tenir dificultats en arribar a fer la en una classe d'una hora mes acabar-la a casa on vaig ficar-hi l'aquarel·la.

Mida: A3

Tècnica: aquarel.la

Entrega:17/12/15

Mida: A3

Tècnica: aquarel.la

Entrega:17/12/15

Ergonomia

Dibuixeu quatre objectes quotidians que estiguin adaptats ergonòmicament a la mà. Dibuixeu detalladament la part que s'adapta a les mans. Vaig tenir dificultat per a dibuixar les mans.

Mida: A3

Tècnica: aquarel.la

Entrega:18/12/15

Mostra de colònia

 

Presenteu una proposta per a un embalatge original de cartolina que promocioni la mostra d'una fragància nova molt fresca, amb notes florals i critiques. Vaig tenir dificultats en els plànols i en les acotacions i no vaig calcular bé el meu temps.

Mida: A3

Tècnica: porta mina

Entrega:11/12/15

Suport per al mòbil

 

Una empresa que es dedica a fabricar productes per a un public jove té pensat regalar als clients un suport que inclogui el nom del producte wed'ze i que es distribuirà, amb una forma plana, dins d'una revista gràfica per a aquest tipus de public. Vaig tardar moltíssim a trobar un disseny per al suport que funcioni però al final va ser una activitat que em va sortir genial.

Mida: A3

Tècnica: porta mina

Entrega:15/01/16

Mida: maqueta

Tècnica: plàstic

Entrega:15/01/16

Ulleres per a publicitar Smart

 

Dibuixeu un conjunt de primeres idees d'unes ulleres de sol, aque podem considerar com un element de promoció del cotxe Smart. Dibuixeu-ne una perspectiva, alçat, planta i perfil apliquant-hi color. Vaig tenir dificultats en dibuixar la perspectiva, tinc un error en ekl perfil i no vaig tenir teps d'accabar la làmina.

Mida: A3

Tècnica: llapis de cors, boligraf negre

Entrega:22/01/16

Explicació general dels treballs que trobareu a continuació.

 

Tema: Fonaments del disseny - disseny gràfic

En el primer tema introduirem la matèria treballant els fonaments del disseny: aclarint què és el disseny, quines funcions compleix, quina relació té amb altres àmbits de la creació humana, la societat, la indústria i la tecnologia, el coneixement...; quins són els àmbits del disseny actualment, etc.En una segona part començarem a treballar el disseny gràfic: tipografia, la imatge d'identitat corporativa, la senyalèctica i els pictogrames, publicitat gràfica i cartellisme, edició impresa i digital.

Disseny d'unes rajoles

Per a treballar el raport teníem de fabricar unes rajoles de 5cm o de 2cm per a crear una paret entera de mostra per a uns futurs adquiridors. Va ser complicat arribar a controlar el temps i donar expressivitat al disseny.

Mida: A3

Tècnica: llapis de colors

Entrega:10/12/15

Activitat de disseny editorial: dissenyar la coberta d'un llibre_ANAYA
 

L’editorial Anaya us encarrega el disseny d’una coberta per a un llibre nou que
s’ha de publicar dins la col·lecció «Senderos de la historia». El que se us
demana és continuar amb la mateixa coherència gràfica i el mateix format (14 x
20 cm). Presenteu-ne una proposta sabent que el text que ha de contenir el
nou volum és: Els dies de la república (títol), Rosa Feliu (autora), a més de tot
allò que considereu que ha d’incloure la coberta. El temps dedicat va ser de dues hores. Les meves dificultats van ser de tindre una retícula ven recta i la tipografia de Anaya.

La làmina entera de la proposta.

La portada del llibre

Mida: A3

Tècnica: llapis de colors

Entrega:17/11/15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitat de disseny d'un cartell pel Grec

Feu, en format DIN A3 i en color, l’esbós per al cartell del festival Grec 2015 sabent
que el cartell ha d’incloure l’eslògan «Grec 2015» i la imatge reinterpretada d’un faune. Observeu les característiques dels cartells guanyadors dels anys anteriors i raoneu la vostra proposta. El temps de realització de la proposta va ser de dues hores. Vaig tindre dificultats en arribar a fer una lletra gruixuda i que sigui controlada.

Mida: A3

Tècnica: Retoladors 

Entrega: 03/11/15

Activitat disseny pictograma wc de luxe

Dissenyeu dos pictogrames: l’un per a senyalitzar la porta del lavabo d’homes i l’altre per a la porta del lavabo de dones d’un restaurant de luxe, en rectangles de 12 cm d’amplària per 15 cm d’alçària. El temps de realització de l'activitat va ser de dues hores. Les dificultats que vaig tindre va ser trobar una idea en un temps restringit i portar la idea a terme en les dues hores. He de millorar la graficoplastica.

El dibuix del contorn del pictograma

El dibuix una vegada acabat del pictograma.

Mida: A3

Tècnica: Porta mina

Entrega: 27/10/15

Examen parcial del primer trimestre

Para l'examen parcial del primer trimestre teníem dues hores per a fer la pregunta pràctica d'un examen de selectivitat, que ens demanava fer un logotip per a l'associació de viticultors del Penedes. Vaig decidir un raïm que seria com el primer pas per arribar a fer vi. Però canviant el raïm per botelles que arribaria a ser l'últim pas de procés d'un viticultor.

Mida: A3

Tècnica: Retolador i llapis de colors 

Entrega: 23/10/15

Disseny d’una etiqueta d’una ampolla d’aigua

 

Van fer l'elaboració d'una etiqueta d'una botella d'aigua per a les vint-i-quatre hores del motociclisme, en la qual havia d'aparèixer colors cridaners per a la recollida d'aquestes. Hem tingut una de dues hores per a fer l'etiqueta en una làmina A3. No vaig tindre prou temps per acabar-ho, segurament el continuaré per a millorar-ho.

Mida: A3

Tècnica: Llapis de colors aquarel·laves

Entrega: 16/10/15

Disseny d’un monograma HC

 

Després d'haver estudiat la imatge corporativa vam ficar-nos a prova amb l'elaboració d'un monograma de les lletres majúscules HC. Vam tindre una hora a classe, més una tarde per finalitzar el treball. En la làmina definitiva havien de sortir dues variacions de la idea i la definitiva acotada. He de millor la presentació de la làmina acabada i segurament la tornaré a fer per a millorar.

                  Variacions d'una idea                                             Variacions d'una idea

Versió Final 

 

Mida: A3

Tècnica: Porta mina

Entrega: 20/10/15

Tipografia de Luca Pacioli. Divina Proporció

 

Vam estudiar els tipus de tipografies i per ficar-ho en practica van poder escollir sis lletres de l'alfabet de Pacioli i dibuixar-les en una làmina A3, a ma alçada i pintar-les amb retolador. Hem tingut dues classes d'una hora i una tarda a casa per acabar-la.

Mida: A3

Tècnica: Retolador negre

Entrega: 9/10/15

bottom of page